214 cm
22.0 °C
Apatin 10 °C

Najnovije vesti

POSETA APATINU KADETA RUSKE KADETSKE ŠKOLE PLANIRANA ZA 26. JUN

POZIV ZA III MEĐUNARODNU IZLOŽBU EX LIBRISA

KONKURS OPŠTINE APATIN ZA PODSTICAJE U PČELARSTVU I STOČARSTVU

PODELA APATINSKIH SENIOR KARTICA POČINJE U PONEDELJAK

Kursna lista

Danas održana konferencija za medije u MZ Svilojevo

Utorak, 07. novembar 2017 god. | Vesti

11860

Danas je u 10 časova, u prostorijama mesne zajednice, održana konferencija za medije u MZ Svilojevo, a novinarima se obratio Željko Rašeta, sekretar Mesne zajednice. Tema konferencije bile su aktivnosti u tekućoj, kao i planovi za narednu, 2018. godinu. Mnogo toga je uradjeno u 2017. godini, a počeo je da se rešava i jedan od najvećih problema sela-čišćenje kanala za odvod atmosferskih voda. U saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP "Naš dom" ova akcija je počela ove godine, a nastaviće se i naredne, sve dok ovaj obiman posao ne bude završen, obzirom da kanali nisu čišćeni i tretirani skoro 30 godina, kazao je Rašeta.

11861

Audio zapis
RadioApatin.com

11862

Uradjeno je i dosta toga za poljoprivrednike. Ove godine su po prvi put poljoprivrednici, odnosno vlasnici stoke iz Svilojeva koristili pašnjake za ispašu stoke i senokos besplatno, pošto je na zajedničkoj sednici Saveta MZ i vlasnika stoke dogovoren način korišćenja pašnjaka, a tako će biti i za naredni period.
Udruženju penzionera koje ima oko 200 članova su okrečene prostorije i fasada na objektu koji koriste.
KUD je uz pomoć mesne zajednice organizovalo tradicionalnu kulturno-umetničku manifestaciju „Neđeš Fogat“ ( susret četiri sela) gde je bilo preko stotinu učesnika. Sada su u toku radovi na saniranju i krečenju fasade na Domu kulture.
Dobrovoljnom vatrogasnim društvu, koje ima tradiciju dužu od 100 godina, pomognuto je u rešavanju gorućih problema.
Građani koji imaju potrebu za uslugama Centra za socijalni rad moći će od sada zadnjeg utorka u mesecu u vremenu od 10-12 časova u kancelariji mesne zajednice da zadovolje svoje potrebe bez odlaska u Apatin.

11863

MZ Svilojevo je u protekloj godini nizom aktivnosti dosta učinila i uložila u sport, omladinu i najmladje meštane sela, kazao je na današnjoj konferenciji za medije, sekretar Mesne zajednice, Željko Rašeta.

11864

Audio zapis
RadioApatin.com

11865

U nastavku današnje konferencije za medije, sekretar MZ Svilojevo, Željko Rašeta, je istakao i niz planova za narednu godinu, koji će se realizovati u saradnji sa pokrajinskom Vladom i lokalnom samoupravom.

11866

Audio zapis
RadioApatin.com

11867

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

24.06.2018. god.

×