71 cm
24.0 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

KMF "Apa-futsal" organizuje humanitarni turnir

Delovi Sonte i Apatina sutra bez struje

Branko Ćopić na Medjunarodnom prvenstvu Vojvodine u šahu

Sutra isplata novčane naknade nezaposlenim licima

Kursna lista

ČLANOVI AK APATIN USPEŠNI NA „7. CISM ČELENDž KUP U PLANINSKOM TRČANјU – KOPAONIK 2017

Utorak, 08. avgust 2017 god. | SPORT

11304

Na Kopaoniku je održan „7. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju“ na kojem su nastupile ekipe iz sedam zemalјa. Pored ekipe domaćina učestvovale su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Rumunija i Polјska.

U dresu reprezentacije Vojske Srbije odlične rezultate imali su članovi Atletskog kluba Apatin, desetar Čegar Lukić Mariana i razvodnik Đuro Borbelј.

11305

U ženskoj konkurenciji na stazi u dužini od 6000 metara, Mariana Čegar Lukić osvojila je ekipnu zlatnu medalјu. Ekipu su pored Mariane koja je u pojedinačnom plasmanu osvojila peto mesto, činile desetar Nataša Ćulafić i vojni službenik Ksenija Bubnjević koje su u pojedinačnom plasmanu osvojile prva dva mesta. 

U izuzetno jakoj muškoj konkurenciji na stazi u dužini od 8800 metara, prva tri mesta osvojili su predstavnici oružanih snaga Rumunije, najuspešniji član reprezentacije Srbije bio je razvodnik Đuro Borbelј koji je osvojio četvrto mesto.

11306

U ekipnom poretku reprezentacija Vojske Srbije osvojila je vicešampionsku titulu. Sastav naše ekipe pored Đure Borbelјa činili su desetar Miroslav Marković, desetar Mirko Stanković i vodnik Bojan Dragojlović. Pobedila je ekipe oružanih snaga Rumunije, treće mesto osvojila je Polјska.

U plasmanu nacija najuspešnija je Rumunija, drugo mesto osvojila je Srbija, dok je treće mesto zauzela Polјska.

11307
 

Takmičenje je realizovano u okviru 8. CISM vojnog sportskog trening kampa „Kopaonik 2017“. Koordinator svih aktivnosti bio je potporučnik Goran Čegar.

Organizator 7. CISM Čelendž kupa u planinskom trčanju su Ministartsvo odbrane i Vojska Srbije, tehničku realizaciju vršila je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM uz podršku lokalnih samouprava Raške i Brusa, MK Resorta, NP Kopaonik, JP Skijališta Srbije i Atletskog saveza Srbije.

11308

Proteklog vikenda veliki broj članova AK Apatin učestvovali su na 1. Trci „Trčimo za Tisu“ u Bečeju i na memorijalnoj trci Dren Mandić na Paliću. Dužina staze u Bečeju iznosila je 10 kilometara. Najuspešniji predstavnici kluba bili su Danijela Dragojević koja je osvojila treće mesto u sveukupnom plasmanu, dok je Miroslav Pešić bio petoplasirani. Na takmičenju je uspešan debitantski nastup imao Vladimir Teodosić, pored koga su takođe dobre rezultate ostvarili i ostali članovi kluba Žaklina Klemen Mitrović, Branka Veličković, Milan Kovačić. Na memorijalnoj trci na Paliću na stazi od 8420 metara nastupili su Alisa i Goran Bajić.

Atletičare AK Apatin narednog vikenda očekuje učešće na trci u Kanjiži.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

23.07.2018. god.

×