156 cm
24.0 °C
Apatin 18 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

Članovi AK Apatin učestvovali na nekoliko trka

Ponedeljak, 02. oktobar 2017 god. | SPORT

11615

Članovi Atletskog kluba Apatin u proteklih sedam dana bili su više nego aktivni, učešćem na Prvenstvu Srbije u polumaratonu za seniore koje je održano u Kragujevcu, Međunarodnoj vojnoj trci koja je održana u Budimpešti, polumaratonu u Košicama, 3. Odžačkom polumaratonu, 1. Kostolačkom polumaratonu i ženskoj trci u Somboru.
Na međunarodnoj vojnoj trci na 10 kilometara, koja je održana u Budimpešti u sastavu reprezentacije Vojske Srbije nastupili su Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić i u izuzetno jakom ekipnom plasmanu zauzeli šesto mesto, u pojedinačnom plasmanu Đuro Borbelj zauzeo je deveto mesto sa oborenim ličnim rekordom za više od minuta.
Na 3. Odžačkom polumaratonu štafeta AK Apatin u sastavu Miroslav Pešić, Filip Demić i Milan Kovačić osvojila je prvo mesto, u okviru takmičenja održana je i trka na 7 kilometara u kojoj je Danijela Dragojević svojila drugo mesto.

11616

Na 1. Kostolačkom polumaratonu u trci na 21 kilometar i 100 metara, drugo mesto u sveukupnom poredku osvojio je Zoran Radičanin.
Seniorke AK Apatin nastupile se na humanitarnoj ženskoj trci koja je u organizaciji ARK Somaraton održana na Somborskom štrandu, u trci na 5 kilometara srebrnu medalju u sveukupnom plasmanu osvojila je Danijela Dragojević sa oborenim ličnim rekordom, dok su odlične nastupe uz oborene lične rekorde imale i Branka Veličković i Ana Nađheđeši.

11617

Atletski klub Apatin imao je svog predstavnika i u Košicama na najstarijem maratonu u Evropi, gde je Vladimir Teodosić uspešno istrčao svoju drugu polumaratonsku trku od 21 kilometar i 100 metara.
Na Prvenstvu Srbije za seniore nastupila su dva člana AK Apatin Miroslav Pešić koji je osvojio 9. mesto uz popravljen lični rekord za više od 2 minuta i Milan Kovačić koji je osvojio 25. mesto sa popravljenim ličnim rekordom za više od tri i po minuta. Trenutno najbolji član AK Apatin Đuro Borbelj bio je sprečen zbog obaveza na poslu da nastupi na prvenstvu. Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na takmičenju bio je Goran Čegar.

11618

Narednog vikenda jedan deo članova AK Apatin nastupiće na Zrenjaninskom polumaratonu, dok Đuru Borbelja očekuje nastup na Krosu RTS koji se održava u Šapcu.
Uporedo sa nastupima starijih članova kluba, mlade snage Atletskog kluba Apatin, vredno treniraju, pokazatelj da je rad sa mladim atletičarima na dobrom putu je veoma uspešan nastup na jesenjem školskom krosu, gde su u velikom broju trka pobednici bili članovi besplatne škole atletike Atletskog kluba Apatin.
Sve gore navedene aktivnosti dobra su uvertira za organizaciju 22. ASIKS Apatinskog polumaratona - 21,1 km i 2. Minakve trke zdravlja – 5 km , čiji će organizator biti Atletski klub Apatin, u nedelju 15.oktobra 2017. godine, gde je do sada prijavljeno 630 učesnika iz 11 zemalja.

11619

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

15.07.2018. god.

×