72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Poziv udruženjima gradjana za prijavljivanje za projekat „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“

Produžen rok za prijavljivanje za informatičke obuke

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Kursna lista

CELO SELO SLAVILO SVOJE RUKOMETNE NADE

Četvrtak, 17. maj 2018 god. | SPORT

12953

Pogled na konačnu tabelu rukometnog prvenstva Super lige Vojvodine M12, za dečake rođene 2005. godišta i mlađe, ne može nikoga da ostavi ravnodušnim. Na deobi prvog mesta nalaze se Vrbas Petrol iz Vrbasa i PIK Prigrevica sa po 22 osvojena boda. Radi boljeg uspeha u međusobnom susretu Vrbašani su se okitili zlatom, ali to ne može da umanji sjajan uspeh mladih Prigrevčana koji su se zbog te činjenice morali zadovoljiti srebrom.

Ova srebrna medalja ima zlatni sjaj, jer su „klinci“ iz jednom malog sela u sklopu opštine Apatin sa oko 3.000 stanovnika iza sebe ostavili mnoge uspešnije i poznatije gradove sa rukometnom tradicijom poput Bačke Palanke, Pančeva i mnogih drugih gradova. Sve četiri pomenute ekipe igraće 26. i 27. maja u Bačkoj Palanci na prvenstvu Srbije i to kao predstavnici Pokrajine. Rezultat za svaku pohvalu, jer je ostvaren u veoma jakoj konkurenciji gde je nastupalo više stotina mališana iz raznih gradova cele Vojvodine.

12954

Pehar u pravim rukama, kapiten Milan Lazić i delegat takmičenja Damir Miljević

Završna dva kola igrala su se u Prigrevici i priča su za sebe. Prepuna hala, atmosfera za pamćenje, rival za poštovanje, a prigrevački „klinci“ na visini zadatka. Nošeni bodrenjem svojih roditelja, rođaka, prijatelja, poznanika i ostalih koji su uspeli da se nađu na ovoj završnici velikog rukometnog spektakla za mališane, Prigrevčani su na plaće položili TSK iz Temerina 15:10 i Dinamo iz Pančeva 16:12. Radosti nije bilo kraja, a poseban trenutak se desio kada je specijalan žiri proglasio Đorđa Miočinovića za najkorisnijeg igrača lige. Taj mališan, čije se ime mora zapamtiti, u sedan utakmica je bio proglašavan za najboljeg aktera, pa je donekle očekivana ovakva odluka.

12955

Đorđe Miočinović najbolji igrač prvenstva

U trenucima slavlja na trenutak je zaboravljen veliki problem, finansije, koji bi mogao da zaustavi razvoj ovih dečaka. Treba se nadati da će nadležni brzo reagovati i da će pronaći rešenje za dečake koji bi trebali da na najlepši mogući način prezentuju našu opštinu. Oni su to zasluženo osvojili i valjda se neće dozvoliti da se radi tog problema uskrati zadovoljstvo mladim Prigrevčanima da se nađu na smotri najboljih ekipa čitave Srbije.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×