350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Apatinski takmičari pri kraju priprema za "Ritam Evrope"

Utorak, 22. maj 2018 god. | Život i zabava

13005

Prvi put nakon deset godina, Apatin će učestovati u takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, koje će se ove godine održati u Nišu. Podsećanja radi, krajem januara meseca, audicija u Apatinu održana je u velikoj sali Doma kulture i izabran je tim koji će predstavljati Apatin i Nemačku.
U velikoj konkurenciji, od oko 30-tak dece iz apatinske opštine, a koja su se predstavila pesmom i plesom, izdvojile su se Ena Đorđević, Zorana Mrđa, Staša Vujović i Bernadet Bujak. Ove četiri talentovane devojčice već nekoliko meseci vredno vežbaju sa stručnim licima iz produkcije programa ,,Srbija u ritmu Evrope”. Propozicije predviđaju da se učesnici predstave na jednom od jezika zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje, te su u skladu sa tim Apatinke dobile Nemačku kao zemlju koju će predstavljati.

13006

U finišu priprema, posetili smo jednu od proba, ne bismo li saznali nešto više o nastupu naših Apatinki, a Uroš Živković, iz Organizacionog tima ove manifestacije je dodao sledeće:

Audio zapis
RadioApatin.com

13007

Opštinu Apatin predstavljaju dve devojke koje pevaju i dve devojke koje igraju, a prema Živkovićevim rečima, za koreografiju je zadužena ekipa Prve srpske televizije. Decu koja pevaju priprema profesor pevanja koji je radio na velikim muzičkim takmičenjima Prve tv, poput serijala Tvoje lice zvuči poznato, Zvezde Granda i druge.
- Apatinke su izuzetno vredne, poslušne, saradljive, dolaze na probe redovno i veoma su požrtvovane. Moram reći da je ove godine konkurencija izuzetno jaka, ukupno 22 grada i opštine učesnika, a koji se već mesecima vredno pripremaju, te nas u Nišu očekuje pravi spektakl 16. juna, ističe Uroš Živković.
Sistem glasanja je takav da svako od nas može podržati svoj grad ili opštinu, te se iskreno nadamo da Apatinci neće štedeti telefone već od 01.06.2018 kada počinje glasanje, pa sve do samog dana takmičenja 16.06.2018.

13008

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×