72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

APATINSKI SNS - SPORNE KANDIDATURE NA LISTI SPS-a POTVRDILA AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Utorak, 01. avgust 2017 god. | Vesti

11287

Povodom kandidature dvojice odbornika Socijalističke partije Srbije na izborima za članove saveta mesne zajednice Apatin, a povodom  sumnje u njihov sukob interesa, OO SNS Apatin je uputio zahtev za mišlјenje Agenciji za borbu protiv korupcije. 

Na ovu temu danas je na konferenciji za medije SNS-a govorila Nika Petrović i prenela deo odgovora:

- Odbornik skupštine opštine ne može istovremeno da bude predsednik, odnosno član saveta mesne zajednice koje su osnovane na teritoriji iste opštine, jer je to u suprotnosti sa obavezom funkcionera propisanom odredbama čl. 27 st. 2 i 3 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, na osnovu kojih je funkcioner dužan da stvara i održava poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije i da izbegava stvaranje odnosa zavisnosti prema licu koje bi moglo da utiče na njegovu nepristrasnost u vršenju javne funkcije.

Mišlјenje koje smo dobili od Agencije, samo je potvrdilo ono u šta se sumnjalo. Da li su razlozi ovog kršenja Zakona Agencije za borbu protiv korupcije članova SPS-a  neznanje, nemanje drugih kadrova ili puka želјa za sedenjem na više fotelјa, što im je bila dugogodišnja praksa, ostaje samo da se pitamo.

- Na nama je da skrenemo pažnju građanima na ovu vrstu nepravilnosti, te da ih pozovemo da na predstojećim izborima za savet MZ podrže kandidate Za Napredni Apatin, Naprednu Prigrevicu, naprednu Sontu, Naprednu Kupusinu i Zajedno za Svilojevo.

Audio zapis
RadioApatin.com

Na pitanje novinara 025info televizije: Koje su posledice ovog nepoštovanja Zakona i možete li nam reći o kojim odbornicima se radi?Sekretar OO SNS Apatin Nika Petrović je odgovorila:

- U pitanju su odbornici dr Živorad Smilјanić i Miodrag Bakić i ukoliko bi se nekim slučajem desilo da dobiju dovolјan broj glasova za članove saveta MZ, to bi značilo da bi bili u sukobu interesa i da nebi mogli da budu odbornici u SO Apatin. Ukoliko i bi se pak u tom trenutku oni odlučili da neće da budu u sazivu MZ, već bi da ostanu odbornici, morali bi se raspisati novi izbori za članove saveta MZ što bi građane opštine Apatin koštalo preko 2 miliona dinara, reda veličine planiranih sredstva za opremanje jaslica.

Zato ovom prilikom apelujem ispred OO SNS Apatin da gospoda Smilјanić i Bakić odustanu od kandidature za savet MZ kako bi građane opštine Apatina poštedeli eventualnih dodatnih troškova. Ukoliko se pomenuta dvojica ogluše o naš apel, pozivamo bilo koga razumnog da ispred SPS-a pozove svoje birače da ne glasaju za Smilјanića i Bakića i da po prvi put pokažu da su im interesi građana ispred ličnih.

Audio zapis
RadioApatin.com

Mišlјenje Agenciji za borbu protiv korupcije - SCAN

11288

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×