156 cm
24.0 °C
Apatin 18 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

Apatinski i prigrevački atletičari nastavljaju niz uspešnih nastupa na takmičenjima

Sreda, 20. septembar 2017 god. | SPORT

11547

Posle uspešnog nastupa na takmičenju Novi Sad OPEN 2017 koji je održan protekle nedelje, usledili su novi nastupi članova AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica.
Seniori Atletskog kluba Apatin učestvovali su u Beogradu na Najk trci, gde je na stazi od 10 kilometara nastupilo rekordnih 12000 takmičara.
Većina članova AK Apatin na takmičenju je oborila lične rekorde. Najbolji plasman ostavrio je Đuro Borbelj koji je u konkurenciji puno iskusnijih takmičara osvojio sedmo mesto sa oborenim ličnim rekordom (33 minuta i 7 sekundi), lične rekorde ostvarili su i Miroslav Pešić i Branka Veličković, dobre plasmane ostvarili su Edo Janić i Nebojša Ćulumović.
U Sremskim Karlovcima održano je izuzetno kvalitetno pokrajinsko prvenstvo u Dečijoj atletici iz programa Atletskog saveza Srbije, na kojem su konkurenciji 190 takmičara iz 19 atletskih klubova sa teritorije AP Vojvodina nastupile i mlađe selekcije AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica. Na takmičenju se bodovao ekipni plasman gde su i jedna i druga ekipa zauzele plasman na peto mesto u svojim generacijama. Prve dve ekipe plasirale su se na republičko prvenstvo.

11548

Sa mladim atletičarima na takmičenju su bili Goran Čegar, predsednik AK Apatin, trener i asistent Bojan Tomašević i Franjo Pap, podršku učešću na takmičenju dali su i roditelji mladih atletičara.
Narednog vikenda jedan deo seniora AK Apatin nastupiće na 3. Odžačkom polumaratonu, koji se održava u nedelju 24. septembra. Uporedo sa učešćem na atletskim takmičenjima u jeku su pripreme za organizaciju jednog od najboljih atletskih događaja u R. Srbiji, 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona, a čiji je organizator Atletski klub Apatin, koji se održava u nedelju 15.10.2017. godine. U okviru sportske manifestacije održaće se trka na 21,1 kilometar, 2. Minakva trka zdravlja na 5 kilometara i dečije trke za srećnije detinjstvo. Do sada je za takmičenje pristiglo blizu 450 prijava takmičara iz Rusije, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Srbije.

11549

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

15.07.2018. god.

×