350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Apatin od ove godine univerzitetski grad

Nedelja, 03. jun 2018 god. | Vesti

13125

Apatin je na putu da postane univerzitetski grad, i to otvaranjem isturenih odeljenja Visoke škole za savremeni biznis. Tim povodom je u petak, predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, primio profesora doktora Nenada Vunjaka, koji je naglasio da je u planu otvaranje centra ove visokoškolske ustanove u Apatinu, kako bi budući brucoši mogli da studiraju u svom gradu.
Osnivač ove škole je Akademija za razvoj obrazovanja zemalja jugoistočne Evrope iz Beča, a njihovi učenici će moći da steknu obrazovanje od 3, 4 ili pet godina (master).
Sa diplomama ovog fakulteta se može nastaviti školovanje i u Austriji, program školovanja praktikuje više praktične edukacije, a dobijaće se i preporuke za najbolje studente prilikom kasnijeg zaposlenja, kazao je Vunjak i dodao.

13126

Audio zapis
RadioApatin.com

Upis novih studenata će početi već u julu ove godine, cena školarine biće 1150 eura, u koju su uračunatiovere semestara, polaganje ispita, indeks, štampana i elektronska literatura i drugo.
Lokalna samouprava će učiniti sve što je u njenoj moći da ova ustanova i zaživi u našem gradu, kao i prilikom animiranja budućih studenata da se obrazuju u ovoj visokoškolskoj ustanovi.
Ako budući studenti iz Apatina već plaćaju školarinu na samofinansirajućim fakultetima, u ovom slučaju će bar moći da studiraju u sopstvenom gradu, istakao je Milan Škrbić, predsednik opštine.

 

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×